Over mij
Over mij
Over mij
Werkwijze
Werkwijze
Werkwijze
Trainingen
Trainingen
Trainingen
DISC

DISC

Geef kleur aan jouw team


We hebben dagelijks contact met andere mensen. Met je eigen familieleden, de buren, collega's en je leidinggevende op het werk, als vrijwilliger bij een club en nog vele anderen.
Met de een gaat het contact als vanzelf en bij de ander lijkt het ontzettend stroef en moeizaam te verlopen.
Wij kennen allemaal wel die collega met het hart op zijn tong, zegt waar het op staat ook al is dat soms wat ongenuanceerd. Ervaar jij dit als lekker duidelijk? Of komt diegene op jou eerder dominant en drammerig over?
Of die persoon die graag rustig over dingen nadenkt, weloverwogen en niet over één nacht ijs. Heerlijk toch dat rustige tempo? Of word daar juist heel ongeduldig van omdat het in jouw ogen niet opschiet?

Je bent wie je bent, toch? Ja, dat klopt. Sterker nog, op het moment dat we geboren worden dragen we al een blauwdruk met ons mee waarin onze voorkeuren op het gebied van communicatie opgeslagen zijn. Dat geldt voor iedereen met een limbisch brein (dat hebben alle zoogdieren en dus ook mensen).
Omdat wij mensen allemaal uniek en anders zijn, hebben we ook allemaal een andere samenstelling van onze voorkeuren op het gebied van gedrag. Door de jaren heen hebben diverse wetenschappers ontdekt dat er naast een heleboel verschillen ook diverse overeenkomsten zijn op dit gebied.

Een persoonlijk DISCprofiel is een geweldig instrument dat als basis kan dienen om jouw gedrag en dat van die lastige collega te leren begrijpen.

Skillslab
Profiel maken
Skillslab

Persoonlijk DISC profiel

William Marston is grondlegger van het DISC model dat vandaag de dag in heel veel uitvoeringen gebruikt wordt om mensen te helpen het gedrag van jezelf en van de ander te begrijpen. De vragenlijst om een persoonlijk DISC profiel te genereren bevat vragen die je over jezelf invult.
Het resultaat is een DISC analyse waarin je inzicht krijgt in jouw communicatiestijl in gunstige omstandigheden versus je stijl wanneer je onder druk staat in een stressvolle situatie. Hiermee krijg je inzicht in jouw kwaliteiten en behoeftes op het gebied van communicatie, manier van werken en omgang met anderen.

Wil je alvast een eerste indruk van een DISC profiel krijgen? Maak een beknopt persoonlijk DISC stijl profiel.

In een training leer je niet alleen de uitslag van je eigen persoonlijke DISC profiel te duiden, maar krijg je ook inzichten in wat hiervan voordelen en extra uitdagingen voor jou zijn in je dagelijkse werkpraktijk. Omdat niet iedereen een DISC test kan maken, leer je ook hoe je de verschillende basisstijlen kunt herkennen maar vooral wat die andere persoon van jou nodig heeft als je met hem of haar in contact bent.

Weten wat jijzelf en de ander nodig hebben in contact met elkaar betekend niet dat je jezelf moet veranderen of krampachtig moet aanpassen. Juist niet. In deze training leer je dat jij met jouw eigen blauwdruk een waardevolle toevoeging bent aan het team. De inhoud van wat jij wil overbrengen blijft altijd hetzelfde want dat is van jou. In sommige situaties kan het handig zijn om je boodschap via een andere weg bij de ander te krijgen. Want laten we eerlijk zijn, zo’n boodschappenkar rijdt nou eenmaal het makkelijkste als je hem over een strakke asfaltweg vooruit kunt duwen.Wil jij meer informatie over DISC
voor jou en jouw team?

Stuur me een berichtje via het contactformulier  Nijmegen, NL
  06 82 00 00 50


© Copyright Maris for You