Over mij
Over mij
Over mij
Werkwijze
Trainingen
Trainingen
Trainingen
DISC
DISC
DISC

Werkwijze


Van A naar B trainingen biedt trainingen aan volgens het principe ‘vandaag geleerd, morgen toegepast’. Met de praktijk als uitgangspunt kijken we samen waar eventuele knelpunten en obstakels op het gebied van communicatie en samenwerking zitten. Dit wordt het vertrekpunt van de training, het gewenste gedrag binnen vergelijkbare toekomstige situaties wordt het eindstation.

Jaarlijks wordt veel geld gestoken in de ontwikkeling van medewerkers en leidinggevend personeel. Niet in alle gevallen heeft een training het gewenste effect en vallen medewerkers na een poosje weer terug in oud gedrag.
Het is belangrijk om vooraf duidelijk en scherp te hebben wat een eventuele training moet opleveren en wat de deelnemers na afloop anders moeten, kunnen of willen doen in hun dagelijkse werk. Ik bied je alleen een training aan als ik ervan overtuigd ben dat het een stap in de goede richting is bij het overwinnen van jouw obstakel.

Monkeytalk

Wij kennen allemaal wel de uitdrukking ‘wie heeft de aap op zijn schouder’? Oftewel wie is verantwoordelijk voor het oplossen van een bepaald probleem op de werkvloer?

De probleemeigenaar (vaak de middenmanager) is niet altijd de veroorzaker en sommige uitdagingen bestaan al net zo lang als het bedrijf zelf. Een oplossing wordt vaak in het trainen van medewerkers of leidinggevenden gezocht.
Echter is niet voor alle problemen of obstakels trainen de juiste oplossing. Maar wat dan wel? Of toch trainen? Baat het niet dan schaadt het niet, toch? Als je als leidinggevende middenin de situatie staat is het vaak lastig objectief naar het geheel te kijken. Ik help je daarbij, kosteloos.
Loop jij voor jezelf of jouw team met een vraagstuk, obstakel of uitdaging en vraag je je af of een training hiervoor de oplossing kan zijn? Baal je van die aap op je schouder? Of vraag je je zelfs af welk beest er überhaupt op je nek zit? Wil je samen met iemand reflecteren op de situatie en eerlijk advies over wat kan en verstandig is?

Monkeytalk
Boek hier jouw ‘monkeytalk’
Monkeytalk

In een (online)gesprek van ca. 45 minuten nemen we samen jouw vraagstuk onder de loep en krijg je van mij eerlijk advies over een mogelijke aanpak. Uiteraard blijft alles wat we bespreken tussen ons.
Omdat jij als eigenaar, HR medewerker of leidinggevende al genoeg aan je hoofd hebt krijg jij deze ‘monkeytalk’ van mij cadeau!

De training in de praktijk

Wanneer trainen een goed idee blijkt, kiezen we op basis van de suggesties in mijn trainingsvoorstel de meest passende route die de deelnemers op weg van A naar B afleggen.
In de training begeleid ik de deelnemers in hun leerproces met actieve werkvormen, simulaties of spelvormen. Onderbouwd aan de hand van gedegen en bewezen theoretische modellen en omgezet in praktisch handelen dat meteen toegepast kan worden in de praktijk.

Net zoals in het echte leven merk ik ook tijdens trainingen dat hetgeen je van tevoren bedenkt niet altijd uitpakt zoals het vooraf is bedacht. Om die reden start ik iedere training met het achterhalen van de behoeftes van de deelnemers op dat moment. Leren begint namelijk bij een intrinsieke motivatie om iets in het hier en nu anders te willen kunnen of doen. Wanneer die behoefte past bij het thema van de training dan zorg ik ervoor dat er meteen tijdens de training die dag aandacht aan besteed wordt.Vraag je monkeytalk aan

Dit kan door me te bellen, of via het contactformulier  Nijmegen, NL
  06 82 00 00 50


© Copyright Maris for You